Mireasă pentru fiul meu

In Marea Neagra exista un Triunghi al Bermudelor

0

In Marea Neagra exista un Triunghi al Bermudelor?

Legende,mituri, dosare militare strict secrete, relatari ale marinarilor – toate acestea par sa ateste existenta unei zone extrem de periculoase in Marea Neagra,in care au disparut ambarcatiuni si avioane. Asemanarea cu Triunghiul Bermudelor este izbitoare, insa “Vartejul Mortii” (cum il numesc turcii) are o particularitate interesanta – se pare ca el se deplaseaza pe intinsul marii!
Cea mai veche referire la Vartejul Mortii o face o legenda gruzina, conform careia viteazul Magasvili s-a luptat trei zile si trei nopti cu un dragon din adancurile marii, care inghitise toate barcile pesacarilor. Viteazul a invins dragonul, condamnandu-l sa rataceasca la nesfarsit pe mare.
Povestiri marinaresti rusesti din secolele 13 – 14 abunda in referiri la Vartejul Negru, care a tras in adancuri barci, corabii, pasari si chiar mici insule. De asemenea, turcii aveau o teama mistica fata de Vartejul Mortii, care le-ar fi inghitit zeci si zeci de vase in Marea Neagra, in secolele 15 – 17.
Mai recent, fosti ofiteri ucranieni din fosta Flota sovietica a Marii Negre au dezvaluit continutul unor dosare ultrasecrete, referitoare la fenomene inexplicabile, petrecute in timpul razboiului. Astfel, la 31 mai 1944, crucisatorul sovietic “Tiolkovski” a disparut undeva la 70 km sud de Crimeea, in plina zi, pe o vreme excelenta, insa dupa ce capitanul raportase intrarea intr-o ciudata ceata neagra. La 5 iulie 1944, avioanele decolate din Odessa pentru o recunoastere marina nu s-au mai intors, iar martorii oculari – cativa pescari executati ulterior de KGB – au povestit ca aparatele au intrat intr-un nor de asemenea negru, din care n-au mai iesit.
In ianuarie 1990, ziarele din Atena scriau despre disparitia fara urma a unui mic avion particular grecesc la numai 30 – 40 km de litoralul romanesc. Nu s-au gasit niciodata urme, iar incidentul a avut loc intr-o zona pe care marinarii romani si bulgari o ocolesc, socotind-o blestemata. In fine, cercetatorii rusi si ucranieni au evidentiat de curand prezenta unei anomalii magnetice fluctuante, undeva intre Crimeea si Dobrogea, in plina mare.
Coroborand toate aceste date, se poate concluziona ca in Marea Neagra exista o falie magnetica, un fel de capcana care se deschide o fractiune de secunda, o data la cateva zile, si (conform disparitiilor) timp de mai multe secunde sau minute, in anumite perioade. Ea acopera 8 – 10000 km, nu are forma bine definita, si in ultima mie de ani s-a deplasat dinspre tarmul gruzin, a urcat spre Rusia, a coborat in Evul Mediu spre litoralul turcesc, apoi a urcat din nou spre Crimeea, in secolul XX, apropiindu-se tot mai mult de Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata