Mireasă pentru fiul meu

Ultimele cuvinte ale unor personalitati celebre aflate pe patul de moarte

0

Ultimele cuvinte ale unor personalitati celebre aflate pe patul de moarte
Pana si cei mai celebrii oameni si-au dezvaluit adevarata personalitate si gandurile cele mai sincere atunci cand au ajuns pe patul de moarte.

In ultimele clipe ale vietii sinceritatea ne curge parca prin vene. Ce au spus cele mai mari personalitati in ultimele momente ale vietii?

Nostradamus, faimosul medic, cabalist si farmacist francez, a dat nastere de-a lungul vietii multor profetii care mai tarziu s-au adeverit. Dar care au fost ultimele sale cuvinte? Ei bine, aflat pe patul de moarte, Nostradamus a spus ,, Maine nu voi mai fi aici.”

Napoleon Bonaparte, fostul lider politic si militar al Frantei, ale carui actiuni au influentat puternic politica europeana de la inceputul secolului al XIX-lea, nu a mai fost atat de viteaz in ultimele clipe ale vietii. Totusi, ultimele sale cuvinte au avut tot un mesaj politic ,, Franta, armata, conducerea armatei, sa ramana cu bine.”

Ludwig van Beethoven, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii, a avut vorbele la el chiar si in ultimele clipe ale vietii ,, Aplaudati, prieteni, comedia s-a sfarsit.”

Lui Frederic Chopin, considerat drept unul dintre cei mai prolifici si influenti compozitori de muzica pentru pian, mintea i-a stat la muzica chiar si pe patul de moarte. Ultimele cuvinte ale compozitorului au fost ,,Canta Mozart in amintirea mea – si te voi auzi.”

Pe Frank Sinatra, unul dintre cei mai celebrii cantareti si , totodata, actori americani ai lumii, nici macar Oscarul acordat de membrii Academiei Americane de Film nu i-a alungat frica de moarte. Nu se stie inca din ce motiv sau ce framantari sufletesti a avut artistul, dar ultimele sale cuvinte au fost ,,Pierd.”
Sursa foto: wewantsexualfreedom.com
Excentricul Salvador Dali, reprezentant de seama al curentului suprarealist in arta,si-a pastrat umorul si ironia chiar si pe patul de moarte. Ultimele sale cuvinte fac trimitere la unul dintre cele mai celebre tablouri ale sale ,,Unde este ceasul meu?”

Winston Churchill, prim ministru al Regatului Unit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a trait suficient de mult incat sa considere ca le-a vazut pe toate. Ultimele sale vorbe au fost ,,M-am plictisit de toate”.

Cum ti se pare ca au intampinat moartea toti acesti oameni celebrii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata